Брчко: Од сутра почиње уклањање стабала и крошњи порушених у посљедњем невремену - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Од сутра почиње уклањање стабала и крошњи порушених у посљедњем невремену

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Упосленици Радне јединице Чистоћа, Јавног предузећа “Комунално Брчко” од сутра ће започети уклањање стабала и крошњи дрвећа оборених током посљедњег невремена.

„Иако је Влада недавно усвојила закључак о проглашењу елементарне непогоде, нико од надлежних органа нам до сада није издао налог за уклањање овог материјала са јавних површина, али ће наши упосленици без обзира на то од сутра кренути да чисте градски парк и парк у насељу Илићка, а потом и друге мјесне заједнице од заосталих оборених стабала и крошњи дрвећа“, потврдио је данас за Радио Брчко Марио Крндељ, в.д. шефа ове Радне јединице.

Он је додао да би овај посао требао бити завршен у наредних десетак дана јер су упосленици Чистоће свакодневно распоређени на редовним пословима уређења и чишћења Брчко дистрикта у складу са уговором потписаним са Владом Брчко дистрикта БиХ, али и да су од недавно додатно ангажовани и на уклањању угинулих свиња усљед афричке куге.

Олујно невријеме које је 19. јула захватило и Брчко дистрикт проузроковало је велику материјалну штету. Вјетар је чупао дрвеће, ломио гране, оштетио је и неколико аутомобила, а догодила су се и два пожара. Више од 20 особа затражило је љекарску помоћ, а Служба хитне помоћи је имала седам интервенција због повреда нанесених падом или ударом тупог предмета.

На рјешавању посљедица невремена су у првих 24 сата интезивно радиле службе Одјела за јавну сигурност, ватрогасци, те запосленици ЈП “Комунално Брчко” и ЈП “Путеви Брчко”.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img