spot_img
spot_img

Brčko: Od sutra počinje uklanjanje stabala i krošnji porušenih u posljednjem nevremenu

spot_img
spot_img

Uposlenici Radne jedinice Čistoća, Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” od sutra će započeti uklanjanje stabala i krošnji drveća oborenih tokom posljednjeg nevremena.

„Iako je Vlada nedavno usvojila zaključak o proglašenju elementarne nepogode, niko od nadležnih organa nam do sada nije izdao nalog za uklanjanje ovog materijala sa javnih površina, ali će naši uposlenici bez obzira na to od sutra krenuti da čiste gradski park i park u naselju Ilićka, a potom i druge mjesne zajednice od zaostalih oborenih stabala i krošnji drveća“, potvrdio je danas za Radio Brčko Mario Krndelj, v.d. šefa ove Radne jedinice.

On je dodao da bi ovaj posao trebao biti završen u narednih desetak dana jer su uposlenici Čistoće svakodnevno raspoređeni na redovnim poslovima uređenja i čišćenja Brčko distrikta u skladu sa ugovorom potpisanim sa Vladom Brčko distrikta BiH, ali i da su od nedavno dodatno angažovani i na uklanjanju uginulih svinja usljed afričke kuge.

Olujno nevrijeme koje je 19. jula zahvatilo i Brčko distrikt prouzrokovalo je veliku materijalnu štetu. Vjetar je čupao drveće, lomio grane, oštetio je i nekoliko automobila, a dogodila su se i dva požara. Više od 20 osoba zatražilo je ljekarsku pomoć, a Služba hitne pomoći je imala sedam intervencija zbog povreda nanesenih padom ili udarom tupog predmeta.

Na rješavanju posljedica nevremena su u prvih 24 sata intezivno radile službe Odjela za javnu sigurnost, vatrogasci, te zaposlenici JP “Komunalno Brčko” i JP “Putevi Brčko”.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img