Brčko: Od ponedeljka rade ugostiteljski objekti, ponovo počinje škola, policijski čas ostaje na snazi

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta na današnjoj sjednici donio je Naredbu da nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Brčko distrikta BiH počinje u ponedjeljak 7. 12. 2020. godine.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Akif Pezerović kazao je da je Štab zadužio Odjeljenje za obrazovanje da organizuje nastavu u srednjim školama na način da se redukuje u smjene na nedjeljnom nivou koje bi pohađalo 50% đaka jednog odjeljenja.

- Reklama -

„To znači da bi se svi oni razredi u srednjim školama koji imaju iznad 15 učenika podijeli na dva razreda. Takođe zadužen je i Inspektorat da vrši pojačanu kontrolu poštovanja epidemioloških mjera i Protokola i uslova za početak odvijanja nastave u svim osnovnim i srednjim školama“, istakao je Pezerović.

Na današnjoj sjednici Štab je donio i naredbu gdje se od 7. 12. 2020. godine do 19.00 časova odobrava obavljanje ugostiteljske djelatnosti na području Brčko distrikta BiH, rad sportskih kladionica, kockarnica i drugih priređivanja igara na sreću, teretana, fitnes centara, škola sporta, rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru kao i javni linijski prijevoz putnika u gradsko-prigradskom saobraćaju. Ovom naredbom Štab je zadužio Inspektorat da vrši pojačanu kontrolu poštovanja mjera i naredbi Štaba za zaštitu i spasavanje u ugostiteljskim objektima, a sve s ciljem sprečavanja širenja zaraze korona virusa – COVID-19.

Štab je zadržao naredbu policijskog časa gdje se zabranjuje kretanje u periodu od 22.00 do 5.00 časova. Ovom naredbom izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u sprovođenje mjera i aktivnosti u vezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog korona virusa kao i zaposleni u pravnim licima u kojim se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama.

Pezerović je na konferenciji za medije izjavio da je epidemiološka situacija i dalje loša, ali da su, ipak, primjetni određeni trendovi poboljšanja.

„To se prije svega odnosi na smanjenje pacijenata u našem zdravstvu, ali i na lagano smanjenje zaraženih. Apelujem još jednom na pridržavanje svega onoga što je naloženo od strane Štaba jer ako se situacija zadrži ili krene u dodatno pogoršanje, moraćemo opet vratiti mjere, što nikome nije u interesu“, kazao je Pezerović.

 

 

 

 

1 komentar

  1. Kafici i kladionice pocinju sa radom, eto nam za 10ak dana ponovo po 70-80ak zarazenih dnevno… Dok smo medju najzarazenijima u svetu sa preko 1200 aktivnih slucajeva na 100 000 stanovnika mi dopustamo ugostiteljstvo… Ako vec nece niko pred sudovima odgovarati za ubistvo iz nehata zbog ovih skandaloznih mjera pred Bogom sigurno hocete.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime