spot_img
spot_img

Брчко: Од половине априла траје интензивно третирање ларви комараца

spot_img
spot_img

Запосленици Хигијенско-епидемиолошке службе (ХЕС-а) Јавне здравствене установе “Здравствени центар” Брчко од половине априла почели су вршити интензивно третирање ларви комараца, нарочито на оним подручјима на којима се задржавају вода и влага.

Ови послови ће бити настављени и у наредном периоду када се учекују више температуре што ће погодовати развоју одраслих комараца.

“Упркос изузетно лошем времену са честим падавинама и ниским температурама, упосленици ХЕС-а који врше дезинсекцију су до сада обавили десет третмана ларви комараца прије свега на подручјима Грбавице и Брке, те уз ријеке Саву, Брку, Тињу и Близну гдје се због близине воде најчешће налазе легла комараца из чијих ларви се при првим топлијим данима развијају одрасле јединке комараца”, истакла је шефица ове службе др Адријана Гргић специјалиста епидемиолог.

Грађани Брчко дистрикта БиХ, прије свега они који живе у обалу ријеке Саве те уз неке друге мање ријечне токове се посљедњих дана жале на појаву комараца који нису у великом броју али су знатно већи од уобичајених.

На пословима третирања комараца ће током љетних мјесеци бити ангажоване три мобилне екипе са возилима те више упосленика са леђним пумпама који ће свакодневно радити на цијелом подручју Брчко дистрикта БиХ.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img