spot_img
spot_img

Брчко: Од почетка године рођено 666 беба, 25 више у односу на прошлу годину

spot_img
spot_img

На Одјелу за гинекологију у Болници Брчко дистрикта БиХ ове године, закључно са овим мјесецом забиљежен је пораст новорођених беба.

„Укупно 666 беба са данашњим даном је рођено у брчанској гинекологији. Од тога једна трећина трудница је порођено царским резом, што је за 25 беба више у поређењу са прошлом годином“, рекао је Славко Никић шеф Одјела гинекологије у Брчком.

Према бројкама евидентан је пораст наталитета сваке године. У поређењу са прошлом годином када је рођено 641 беба, тренутно је 25 више рођених беба, мада до краја године та разлика ће бити још већа, с обзиром да имамо још један мјесец у овој години.

“Одјел за гинекологију брчанске Болнице проширио је свој дијапазон дјеловања. На нашем породилишту имамо породиље из Челића, Модриче, Сребреника и Градачца, што је један од разлога повећања броја порода”, рекао је Никић.

На Одјелу за гинекологију у Болници Брчко дистрикта када је у питању добна скупина породиља, кажу су углавном породиље старости до 35 година, иако их релативно има свих категорија животне доби. Такођер кажу да је ове године извршено 8.292 прегледа, а да је успјешно обављено 164 операције.

“Инсистирам за специјализацијом млађих доктора, с обзиром да за пар година око четири доктора иду у пензију, чиме ће доћи до недостатка потребног кадра. Како би могли у будућности функционирати, неопходно је да ово Одјељење буде оспособљено што прије стручним кадром”, додао је Никић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img