Brčko: Od početka godine pronađeno 17 ilegalnih migranata

Brčanski Terenski centar Službe za poslove sa strancima BiH od početka godine do danas evidentirao je 17 ilegalnih migranata, dok ih je tokom prošle godine na području distrikta pronađeno 190.

Šef Terenskog centra Brčko Jovan Stojičić rekao je novinarima da su migranti iz različitih afroazijskih zemalja, a najveći broj ih je iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša, dok su ostali došli iz Sirije i Libije.

Stojičić je naveo da je migrante koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente na području Brčkog pronašla Granična i policija distrikta.

“Oni napišu svoje datume rođenja. Mi ne znamo da li je to tačno. Sve ilegalne migrante upućujemo da se jave u azilantski centar u Sarajevu uz prethodno izdatu potvrdu o izraženoj namjeri za azil. Do sada nismo imali problema sa njima”, dodao je Stojičić.

On je rekao da je većina tih migranata pronađena pored rijeke Save jer žele da pređu u EU, odnosno u Hrvatsku.

Stojičić je napomenuo da su 90 odsto pronađenih ilegalnih migranata bili muškarci između 18 i 30 godina, te tek dvije, tri žene i dvoje djece.

On je rekao da, prema informacijama kojima raspolaže, distrikt za sada nema obezbijeđene kapacitete za smještaj migranata ukoliko se počnu zadržavati na tom području.

 

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime