spot_img
spot_img

Брчко: Од планираних 92 милиона КМ капиталног буџета, утрошено 19 милиона

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта разматрала је јуче информацију о извршењу буџета за август, приликом чега је установљено да извршење капиталног буџета није на задовољајућем нивоу.

Директор брчанског Трезора Осман Османовић истакао је да је што се тиче капиталног буџета, односно ефикасности његовог кориштења у овој години, искориштено је 517.508 КМ, а када је ријеч о укупном трогодишњем буџету од планираних 92 милиона КМ реализовано је 19 милиона КМ.

“То је било посебно питање на данашњој сједници и постоји незадовољство слабим извршењем расхода. Чланови Владе обавезни су да се у преостала два мјесеца до краја године што више ангажују на извршењу својих капиталних буџета, како би се побољшао степен извршења буџета”, истиче Османовић.

Разматрана је и информација о поступцима јавних набавки за период мај и јуни.

Шеф Одјељења за стручне и административне послове Срђан Блажић истакао је да је у том периоду потписано оквирних споразума у износу око 2.492.000 КМ. “То у посљедњих пет година најбољи резултат за прво полугодиште”, истакао је Блажић.

Блажић је додао и да се у Пододјељењу за јавне набавке од почетка ове године спроводи и е-аукција чиме се остварује значајна уштеда средстава. “За само једну набавку канцеларијског материјала уштеда је негдје око 30.000 КМ захваљујући тој е-аукцији”, рекао је Блажић.

Усвојен је и приједлог одлуке о критеријумима за остваривање права за субвенционисање закупнине за стан.

Шеф Одјељена за расељена лица, избјеглице и стамбена питања Јелена Никић Дамјановић рекла је да се ово односи на кориснике социјалног непрофитног становања, тачније на претходно додијељене стамбене јединице са десет станова 2014. године, као и недавно додијељену зграду са 18 стамбених јединица за ромску популацију.

“Ова одлука предвиђа опште и посебне критеријуме које треба утврдити, затим право на субвенционисање закупнине, изворе субвенционисања и остале потребне елементе, као и сам поступак који проводи ово одјељење према поднесеним захтјевима”, истиче Дамјановићева.

Она наглашава да ће субвенционисање бити могуће у износу од 50 или 100 одсто, али да ће се то тек утврдити кроз проведени поступак Одјељења.

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img