Brčko: Od danas akcija prikupljanja krupnog otpada

U skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, JP „Komunalno Brčko“ će po drugi put ove godine organizovati akciju prikupljanja i odvoza kabastog otpada.

Akcija će biti realizovana u periodu od 2. do 27.10.2017. godine i obuhvatiće kompletno područje Brčko distrikta BiH, odnosno svih 78 mjesnih zajednica. Građani već sada mogu početi da se pripremaju za ovu akciju, a od ponedjeljka i da odlažu krupni otpad na lokacijama koje će biti objavljene na facebook i web stranici preduzeća ili ih možete saznati pozivom na besplatnu info liniju 0800 505 07, a lokacije su iste kao i prethodnih godina.

- Reklama -

Pod kabastim otpadom podrazumijevaju se dijelovi ili komadi starog namještaja i pokućstva iz stambenih objekata i sličan otpad.

Prošle godine u oktobarskoj akciji prikupljeno je oko 30 motpada.

Pozivamo naše sugrađane da iskoriste besplatnu akciju odvoza krupnog otpada, da ne bismo dolazili u situacije da se krupni otpad tokom ostalih mjeseci ostavlja pored kontejnera i stvara dodatne probleme i našem preduzeću i stanarima koji u kontejnere odlažu samo komunalni – kućni otpad.

Ova akcija neće uticati na redovan odvoz otpada.

Pogledajte plan prikupljanja otpada OVDJE.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime