spot_img
spot_img

Брчко: Од 1. октобра на снази зимска тарифа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ЈП „Комунално Брчко“ обавјештава грађане да у суботу 1. октобра 2022. године почиње зимски обрачун електричне енергије, који ће трајати до краја марта 2023. године. За близу 35.870 купаца електричне енергије са подручја Брчко дистрикта БиХ, у наредних шест мјесеци утрошена електрична енергија обрачунаваће се на основу виших сезонских тарифних ставова.

На основу Одлуке о тарифама за снабдијевање електричном енергијом у оквиру универзалне услуге у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине, за категорију потрошње домаћинства тарифни ставови за активну енергију током зимског обрачуна примјењују се према добу дана, и то:

а) већи дневни тарифни ставови (ВТ) – “скупа струја” од 7:00 до 13:00 часова и од 16:00 до 22:00 часа,
б) мањи дневни тарифни ставови (МТ) – “јефтина струја” од 13:00 до 16:00 часова и од 22:00 до 7:00 часова, те недјељом.

Државна регулаторна комисија за електричну енергију донијела је 15. децембра 2021. године Одлуку о тарифама за снабдијевање електричном енергијом у оквиру универзалне услуге у Брчко дистрикту БиХ и Одлуку о тарифама за услуге дистрибуције електричне енергије у Брчко дистрикту БиХ, којима се регулишу цијене за услуге снабдијевања и дистрибуције електричне енергије на подручју Брчко дистрикта БиХ, а у примјени су од 1.1.2022. године.

Одлуку о тарифним ставовима за испоруку електричне енергије квалификованим купцима из категорије потрошње 35 киловолти, 10 киловолти и јавна расвјета у Брчко дистрикту БиХ усвојио је Управни одбор Јавног предузећа „Комунално Брчко“ д.о.о. Брчко дистрикт БиХ 30. децембра 2021. године, те су и ове тарифе у примјени од 1.1.2022. године.

Тарифни ставови за све категорије купаца су објављени на www.komunalno.ba у менију Кориснички сервис / Цјеновник.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img