spot_img
spot_img

Brčko: Obucite stranački dres da biste dobili posao

spot_img
spot_img

U okviru realizacije projekta ” NE korupciji u zapošljavanju u javnom sektoru u Brčko distriktu BiH” Udruženje građana “Demos” Brčko održalo je treću po redu uličnu akciju.

Tokom akcije volonteri su aktivno razgovarali s građanima, pružajući im informacije o različitim oblicima korupcije koji se mogu pojaviti prilikom zapošljavanja u javnom sektoru.

Dijelili su letke, majice i cegere kako bi dodatno skrenuli pažnju na važnost borbe protiv korupcije.

Građani su svojom podrškom pokazali razumijevanje za problem i podržali napore udruženja u borbi protiv korupcije.

U okviru ulične akcije održan je i performans pod nazivom “Državni posao”. Četiri majice različitih boja: plava, crvena, zelena i bijela, simbolično označavaju različite stranke u Brčko distriktu.

Poruka performansa je da, ukoliko mladi žele posao u Brčkom, moraju izabrati odgovarajuću stranku koja u datom trenutku participira u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

Ovakav pristup jasno ukazuje na problem korupcije u zapošljavanju u kojem prednjači politički uticaj, ali i uticaj drugih interesnih grupa. Upravo zbog te činjenice upućena je inicijativa zakonodavnoj i izvršnoj vlasti kojom se potpuno objektivizira proces zapošljavanja u cjelokupnom javnom sektoru i izbacuje uticaj interesnih grupa.

Podržite naše aktivnosti i zajednički gradimo bolje društvo za sve!

Vratimo čast i dostojanstvo običnom Čovjeku!

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img