Brčko: Obilježeno 74 godine od pobjede nad fašizmom

Povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je na Partizanskom groblju u Brčkom zajedno sa predstavnicima izvršne vlasti Brčko distrikta BiH, SUBNOR-a Brčko distrikta BiH te lokalnih političkih partija i građana Brčko distrikta BiH položio vijenac i odao počast palim borcima iz Drugog svjetskog rata.

Milić je kazao da je ovo jedan od najznačajnijih datuma i da učešće u antifašističkoj borbi jeste nešto što treba da služi na čast i ponos narodima sa prostora bivše Jugoslavije.

„Drago mi je da se nastavlja tradicija obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i ovo je jedan od najznačajnijih datuma. Učešće u antifašističkoj borbi koje predstavlja i simbolizuje i ovaj datum jeste nešto što treba da služi na čast i ponos narodima sa prostora bivše Jugoslavije i to je jedan događaj i činjenica koja nas pozicionira u Evropi kao dio civilizovane i napredne Evrope“, kazao je Milić.

Janko Vuković, predsjednik SUBNOR-a Brčko distrikta BiH, rekao je da je danas navršeno 74 godine otkako je poražen fašizam u Drugom svjetskom ratu i kada su narodi dočekali slobodu.

„Danas su tačno 74 godine otkako je poražen fašizam i kada su narodi dočekali slobodu. Drago mi je što na ove događaje dolazi sve više i omladine, ali i današnje prisustvo gradonačelnika pokazuje važnost obilježavanja ovog datuma“, rekao je Vuković.

Nakon polaganja vijenaca i cvijeća prisutnima je održan i kratki govor u vezi sa značajem ovog datuma.

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime