spot_img
spot_img

Брчко: Обиљежена Дјечја недјеља

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је заједно са дјецом обданишта “Наша дјеца”, поводом Међународне недjеље дјетета, пустио балоне са жељама и порукама малишана.

Ову активност, као и радионицу о правима дјетета те подјелу диплома и слаткиша организовало је Удружење „Беба више”.

Градоначелник је раније у Градској вијећници организовао пријем за дјецу из брчанских основних школа и обданишта, чиме је настављена традиција да градоначелник у току недјеље која је посвећена дјеци на овај начин укаже на значај права дјетета.

“Права дјетета су гарантована конвенцијом Уједињених нација, а дјеца и њихове потребе су циљ свих наших активности, када је у питању локална власт. Дјеца су постављала питања која су већ дуго времена актуелна у дистрикту Брчко и није било нереалних жеља”, истакао је градоначелник Милић.

Он је додао да се њихове жеље тичу безбрижног дјетињства и одрастања, простора за игру али да их је занимало и уређење околине, измјештање градске депоније, екологија, биоскоп.

“Сва ова питања и јесу на дневном реду, али добијају још више на значају када их поставе и актуелизују дјеца. Ми ћемо учинити све да те проблеме рјешавамо што је прије могуће”, додао је Милић.

Махир Мартиновић, ученик Пете основне школе, рекао је у разговору са градоначелником да би када порасте желио да обавља управо ову функцију.

“Значи ми пуно што сам био данас у посјети Градској вијећници. Волио бих кад порастем да будем градоначелник”, рекао је Махир.

Дуња Гатаревић, ученица Прве основне школе, рекла је да јој је данас било лијепо у посјети градоначелнику те да би вољела да на Илићки буде чистији ваздух, без непријатног мириса са депоније.

Мара Маткић, шеф Пододјељења за предшколско и основно образовање, истакла је да се у брчанским школама током ове недјеље у великој мјери говори о људским и правима дјетета истичући да су школе отворене за сарадњу са локалном заједницом по било ком основу, те да је на тај начин протекла и ова недјеља.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img