spot_img

Brčko: Obilježena Dječja nedjelja

Published:

spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je zajedno sa djecom obdaništa “Naša djeca”, povodom Međunarodne nedjelje djeteta, pustio balone sa željama i porukama mališana.

Ovu aktivnost, kao i radionicu o pravima djeteta te podjelu diploma i slatkiša organizovalo je Udruženje „Beba više”.

Gradonačelnik je ranije u Gradskoj vijećnici organizovao prijem za djecu iz brčanskih osnovnih škola i obdaništa, čime je nastavljena tradicija da gradonačelnik u toku nedjelje koja je posvećena djeci na ovaj način ukaže na značaj prava djeteta.

“Prava djeteta su garantovana konvencijom Ujedinjenih nacija, a djeca i njihove potrebe su cilj svih naših aktivnosti, kada je u pitanju lokalna vlast. Djeca su postavljala pitanja koja su već dugo vremena aktuelna u distriktu Brčko i nije bilo nerealnih želja”, istakao je gradonačelnik Milić.

On je dodao da se njihove želje tiču bezbrižnog djetinjstva i odrastanja, prostora za igru ali da ih je zanimalo i uređenje okoline, izmještanje gradske deponije, ekologija, bioskop.

“Sva ova pitanja i jesu na dnevnom redu, ali dobijaju još više na značaju kada ih postave i aktuelizuju djeca. Mi ćemo učiniti sve da te probleme rješavamo što je prije moguće”, dodao je Milić.

Mahir Martinović, učenik Pete osnovne škole, rekao je u razgovoru sa gradonačelnikom da bi kada poraste želio da obavlja upravo ovu funkciju.

“Znači mi puno što sam bio danas u posjeti Gradskoj vijećnici. Volio bih kad porastem da budem gradonačelnik”, rekao je Mahir.

Dunja Gatarević, učenica Prve osnovne škole, rekla je da joj je danas bilo lijepo u posjeti gradonačelniku te da bi voljela da na Ilićki bude čistiji vazduh, bez neprijatnog mirisa sa deponije.

Mara Matkić, šef Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, istakla je da se u brčanskim školama tokom ove nedjelje u velikoj mjeri govori o ljudskim i pravima djeteta ističući da su škole otvorene za saradnju sa lokalnom zajednicom po bilo kom osnovu, te da je na taj način protekla i ova nedjelja.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img