spot_img
spot_img

Брчко: Обиљежена 29. годишњица формирања Прве посавске бригаде ВРС

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Паљењем свијећа и полагањем цвијећа на Споменику српским браниоцима Брчког, уз присуство представника борачких удружења и српских представника власти у Брчком, обиљежена је 29. годишњица формирања Прве посавске бригаде.

Предсједник Борачке организације Републике Српске у Брчком, Цвјетко Симић, рекао је да су се још једном окупили како би одали почаст за 445 погинулих бораца ове бригаде која је дала велики допринос у борби за очување Брчког и Републике Српске.

“Као што знате, најужи дио коридора био је у Брчком, гдје смо имали одбрану са обје стране, са једне преко Саве и са друге стране фронтално од Армије БиХ и ХВО-а. Бригада је учествовала на многим ратиштима широм Републике Српске, гдје год је требала бити испомоћ у одбрани нашег народа”, рекао је Симић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта, Синиша Милић рекао је да је годишњица формирања бригаде прилика да се сјетимо свих бораца, а нарочито оних коју су дали оно највредније што су имали, своје животе.

“Окупили смо се овдје да би обиљежили годишњицу формирања Прве посавске бригаде и одали почаст онима који су положили своје животе на олтар отаџбине Републике Српске. Они су нам показали пут којим треба да се крећемо и у миру, цијенећи слободу и залажући се за оно за шта су дали своје животе”, истакао је Милић.

Представник породица погинулих бораца, Јован Пудић, нагласио је да се жртва погнулих бораца али и оних који су више пута рањавани и остали су трајни инвалиди, не смије заборавити.

Иначе, кроз редове Прве посавске бригаде у посљедњем рату прошло је преко 7.000 бораца.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img