Брчко: Обиљежен Свјетски дан учитеља - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Обиљежен Свјетски дан учитеља

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У организацији Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ данас је у брчанском Дому културе одржана Свечана академија поводом обиљежавања 5. октобра Свјетског дан учитеља.

Овај дан је прилика да се покаже да је рад учитеља и наставника препознат као један од најважнијих за укупан развој друштва. Овим обиљежавањем се такођер жели дати подршка просвјетним радницима и да се осигура да они и даље испуњавају потребе будућих генерација у образовању.

Обраћајући се присутнима на Свечаној академији Зоран Булатовић, шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта рекао је да је ова академија прилика да се искаже захвалност свим просвјетним радницима за њихов допринос у образовању и одгоју ученика.

„Настава и образовање су темељи сваког друштва, а учитељи су ти хероји чија је улога велика јер они припремају будуће генерације за њихов даљи живот и усмјеравају их према одређеним областима из знања. Такођер, морам истаћи да је положај просвјетних радника у Брчко дистрикту много бољи него у остатку БиХ. Примања упосленика су изнад просјека као и материјална опремљеност и техничка средства и на то смо поносни“, рекао је Булатовић, те додао да је квалитет знања добар али да се свакако може напредовати и у тој области.

Катарина Лазић, учитељица у VI основној школи у Брезовом пољу, казала је да је у данашњем времену комуникација са ученицима најбитнија у раду.

„Данас је врло тешко бити учитељ јер се технологија брзо развија и свједоци смо да вјештачка интелигенција све више долази до изражаја и све се више користи. Због тога је неопходно да одржимо интеракцију са ученицима коју не може ништа замијенити јер на тај начин имат ћемо квалитетно знање и добар однос са школарцима“, додала је Лазић.

Свјетски дан учитеља 5. октобар је прогласио UNESCO 1994. године у спомен на исти датум 1996. године када је потписана Препорука о статусу учитеља. Образовна интернационала са преко 400 чланица, допринијела је међународном признању и обиљежавању тога дана учитеља широм свијета.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img