spot_img
spot_img

Брчко: Обилазница готова до 15. маја

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Завршни радови на заобилазници око Брчког су у пуном јеку и овај пројект би требало да буде окончан у року, односно до 15. маја 2019. године.

На највећем инфраструктурном пројекту у Брчко дистрикту, у наредна два и по мјесеца потребно је завршити преостале послове који се, прије свега, односе на постављање трећег слоја асфалта, односно постављање додатних 12.000 тона асфалтног материјала. При крају је и изградња 19 објеката на заобилазници, а тренутно се на том дијелу граде одводи, монтирају челичне ограде и поставља изолација. Ово је за Радио Брчко потврдио Мирослав Мишкић, директор ЈП “Путеви” Брчко, истичући да се тренутно поставља саобраћајна сигнализација.

Из предузећа кажу да временске прилике погодују наставку изградње зобилазнице, али да се ипак нећемо моћи провозати 16. маја, јер је за објект потребна употребна дозвола.

“Владино Одјељење за јавну безбједност проводи комплетан посао о техничком прегледу. То је компликован посао, а први пут се један такав објект завршава у Дистикту. Колико ми је познато иде се и у правцу да се кроз тендерску процедуру изабере инситутут или правно лице, које има искуства с овом врстом послова”, рекао је Мишкић.

Подсјетио је да је предвиђен максимални износ средстава за обилазницу до 28 милиона евра, али да су начињене и одређене уштеде.

Влада Брчко дистрикта заједно са ЈП „Путеви Брчко“ реализује пројект заобилазнице у дијелу од насеља Гредице до Горица у дужини од 18,7 km. Осим тога изграђена су 24 km паралелних путева с лијеве и десне стране заобилазнице.

Циљ пројекта је измјештање транзитног промета с постојеће магистралне цесте која пролази кроз центар града.

Подсјећамо, изградња обилазнице почела је у августу 2015. године, а првобитан рок за завршетак радова био је фебруар 2018.

(radiobrcko.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img