spot_img
spot_img

Брчко: Обавезна зимска опрема од 1. новембра

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Обавезна употреба зимске опреме за моторна возила на подручју Брчко дистрикта ступа на снагу од 1. новембра текуће године и трајат ће до 1. априла 2023. године.

„Под зимском опремом коју возило треба посједовати, подразумјевају се гуме за зимску употребу MS, M+S, M и S, Snow winter и други на свим точковима возила, или на погонским точковима с ланцима за снијег, односно другим уређајима за повећање вучне силе приправне за постављање на најмање два погонска точка“, казала је Џевида Хукичевић гласноговорница Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Под зимским условима на путевима подразумјевају се ситуације када пада снијег, затим када се на коловозу налази угажени и залеђени снијег, када пада киша и леди на путу.

„Без обзира на временске услове, сва моторна возила морају користити и посједовати прописану зимску опрему. Полицијски службеници ће поред редовних контрола вршити и контролу посједовања зимске опрреме“, додала је Хукичевић.

Казне које су предвиђене због непосједовања зимске опреме износе 40 КМ и искључење из саобраћаја када наступе зимски увслови на путевима.

 

 

 

 

(rtvhit.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img