spot_img
spot_img

Брчко: Нови јавни позив за додјелу средстава невладином сектору крајем јануара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Нови јавни позив за додјелу средстава за НВО, УГ и фондације у Брчко дистрикту, од стране владиног Одјељења за стручне и административне послове биће расписан крајем јануара. На располагању је 680.000 КМ у овој години.

Шеф Одјељења за стручне и административне послове Недим Хамзабеговић за Радио Брчко је појаснио да се на други јавни позив за који Влада Брчко дистрикта није дала „зелено свјетло“ крајем децембра, јавило преко 60 невладиних организација, за шта је било намијењено 280.000 КМ, преосталих након првог јавног позива у јуну.

„Нама сада једино преостаје да након расписивања плана јавних позива за 2022. годину што прије распишемо први јавни позив како би пројектни приједлози и програми невладиних удружења доживјели свој позитивни епилог“, казао је Хамзабеговић.

С обзиром на постојећу ситуацију која се односи на додјелу по јавном позиву по старом правилнику, док се не донесе нови, прва средства у овој години би могла бити додијељена почетком марта.

„Ми очекујемо да ће Скупштина Брчко дистрикта на приједлог Владе неутрошених 280.000 КМ ребалансирати и додати на постојећа средства, те очекујем да за јавне позиве по овом основу на располагању имамо 680.000 КМ у овој години“, закључио је Хамзабеговић.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img