Брчко: Ниво ријеке Саве порастао за три метра - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Ниво ријеке Саве порастао за три метра

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Усљед обимних падавина водостај ријеке Саве у последња два дана порастао је за три метра и даље је у порасту, сазналио смо од капетана Капетаније при Влади Брчко дистрикта Младена Рогића.

Он је рекао да је водостај на мјерној станици Шамац јутрос износио плус 212 цм додајући да нежељени плутајући објекти уклањају пловне ознаке на ријеци Сави што умногоме отежава пловидбу.

„Осцилације водостаја ријеке су врло значајне и имамо ситуацију да само за 24 часа прираст буде и до једног метра што у појединим мјестима може да буде јако штетно,“ рекао је Рогић.

Он каже да смо до неки дан имали екстремно низак ниво и пловидбени пут је био јако плитак што данас није случај.

Рогић је апеловао на све власнике мањих пловила да посебно у овом периоду обрате пажњу на своја пловила и додатно их заштите и привежу те да примјене додатне радње како би заштитили своје пловило.

„Сви власници пловила су дужни да се старају о њима и да их свакодневно обилазе посебно у овом периоду када требају да скраћују везове због надолазећег нивао ријеке,“ нагласио је Рогић.

Он је рекао да су власници објеката који се налазе уз водоток такође дужни да обезбиједе објекте од нежењених плутајућих ствари као и да их очисте ако их вода нанесе.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img