Brčko: Nikola Jokić potpisao za Crvenu zvezdu!

Jedanaestogodišnji Nikola Jokić, pionir fudbalskog kluba “Ilićka 01” od danas je član beogradske “Crvene zvezde”, velikana srpskog, evropskog i svjetskog fudbala.

Mlađani Jokić, koji igra na poziciji prednjeg veznog igrača, već tri godine kao gostujući fudbaler nastupa za pionirsku selekciju crveno-belih. U tom periodu igrao je na više od 15 međunarodnih ali i turnira koji su igrani u zemljama bivše Jugoslavije i uvijek je ostavljao odličan utisak marljivog, tehnički prefinjenog fudbalera koji ima odličan osjećaj za gol.

Nikola će od jeseni nastupati za prvi tim pionira, (naravno ako izbori mjesto u postavi), koji  će se takmičiti u Super ligi Srbije u kojoj nastupa pionirska selekcija Crvene Zvezde,

I Nikolin stariji brat, Luka, takođe je talentovan fudbaler. Od prošle godine brani boje “Zvijezde” iz etno sela Stanšić koja nastupa u Premijer ligi BiH.

Nikola Jokić je drugi fudbaler  iz  Brčkog  koji će braniti crvene bele boje. Još davne 1976. godine među fudbalske legende otišao je Dušan Lukić koji je nastupao za Crvenu Zvezdu do novembra 1979. godine.

Za pionirsku sekciju svojevremeno su nastupali i naši sugrađani Čedomir Radić i Dušan Hodžić.

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime