Brčko: Nijedan pacijent u bolnici nije na respiratoru

Nijedan od sedam pacijenata koji su ranije hospitalizovani u Brčkom zbog virusa korona nije na respiratoru, dva pacijenta sa teškom kliničkom slikom na terapiji su visokim protocima kiseonika, a pet pacijenata je sa lakšom kliničkom slikom, rekao je šef Odjeljenja za plućne bolesti brčanske Opšte bolnice Slađan Miranović.

Miranović je napomenuo da je šest respiratora kojim bolnica trenutno raspolaže za sada dovoljno, ali da bi bilo potrebno više u slučaju velikog priliva pacijenata.

– Imam informaciju da bi uskoro trebalo da dobijemo još 10 respiratora – izjavio je Miranović novinarima.

On je dodao da niko od medicinskih radnika u Brčkom nije zaražen virusom korona, da medicinskih radnika ima dovoljno, ali da bi bilo bolje da ih ima više.

– Svi smo jako umorni, ali izdržaćemo do kraja jer smo zdravstveni radnici, to nam je poziv. Hipokratova zakletva nas obavezuje da pomognemo pacijentima – istakao je Miranović.

Miranović je naveo da on i njegove kolege prate preporuke infektologa iz BiH i susjednih država jer brčanska bolnica nema svog infektologa.

– U odnosu na region i Evropu kod nas je stanje stabilno i epidemiološka situacija je pod kontrolom. Preporučio bih da se poštuju mjere fizičke distance, kao i druge naredbe nadležnih, jer uvijek postoji opasnost da naknadno dođe do pogoršanja situacije – naglasio je Miranović.

U Brčko distriktu u posljednja tri dana nije potvrđen nijedan novi slučaj obolijevanja virusom korona, a do sada je registrovano ukupno 18 oboljelih lica.

Dva lica su ranije preminula, dva su izliječena, dok je sedmoro hospitalizovano.

Trenutno se u izolaciji nalazi 929 lica.

Do sada je u distriktu testirano ukupno 265 lica, a za 25 se čekaju rezultati.

 

 

 

(rtrs.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime