Brčko: Nevladinom sektoru ove godine 3,7 miliona KM

Ove godine na kodovima Vladinog Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama u Brčko Distriktu nalazi se 3.712.384,00 KM grantova i oni se isplaćuju sukcesivno, u skladu sa propisima.

“Vlada Brčko Distrikta sredinom sedmice usvojila je odluku da postane operativan i četvrti dio ovog Programa podrške mjesnim zajednicama, nevladinim udruženjima i strukovnim organizacijama u Brčko Distriktu u iznosu od 608.750,00 KM. Ova odluka iduće sedmice treba da krene u realizaciju”, kazala je za Radio Brčko, Anica Radić Savić, šefica Pododjeljenja.

- Reklama -

Svi aplikanti koji su ušli u četvrti dio Programa utroška sredstava u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove brčanske Vlade mogu na svoja sredstva računati već naredne sedmice.

Svi korisnici ovih grantova u protekloj godini morali su do 30. juna dostaviti finansijske izvještaje o utrošku sredstava, jer u suprotnom neće moći aplicirati za sredstva odobrena u ovoj godini.

“Na visinu iznosa podrške radu brčanskog nevladinog sektora, sem konstantnih aplikanata koji su već prepoznati po svom radu, kvalitetu i kontinutitetu, utiče i volja poslaničkih klubova na način kandidovanja i usvajanja dodatnih grantova u brčanskoj Skupštini”, pojasnila je Radić Savić.

Za unapređenje kvaliteta života u brčanskim mjesnim zajednicama ove godine je iz operativnog budžeta izdvojeno 0,8 miliona KM, dok preostali dio novca pripada nevladinim i strukovnim udruženjima u Brčko Distriktu.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime