spot_img
spot_img

Брчко: Ненаплаћено 3.246 дневних карти

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Јавном предузећу “Путеви Брчко” су, од 19. марта до 31. августа ове године, издали 9.181 дневну карту од којих је наплаћено 5.935 дневних карти или 65 одсто, док је ненаплаћених 3.246 или 35 одсто.

Мато Итрић, замјеник директора ЈП “Путеви Брчко” за Радио Брчко каже да нису задовољни због ове чињенице, због чега је послато 915 опомена, а у току је слање још 579 опомена за оне кориснике паркинг услуга који су добили паркинг карту, али је нису платили.

Били смо принуђени да, у складу са Законом о комуналним дјелатностима покренемо пред надлежним судом поступак принудне наплате за 20 корисника који су имали пет и више неплаћених дневних карти, а ових дана покрећемо нови поступак за још 12 неплатиша паркинг услуга од кoјих неки имају и по 15 неплаћених дневних карти.

На подручју Дистрикта има укупно 1.619 паркинг мјеста подијељених у три зоне. У ЈП “Путеви Брчко” кажу да тренутно има довољно паркинг мјеста, иако су понекад у строгом центру гужве, док стотињк метара даље има празних паркинг мјеста.

Број паркинг мјеста је недавно повећан за 29, а у ЈП “Путеви Брчко” ће у догледно вријеме ићи на одређивање нових паркиралишта.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img