Brčko: Nenaplaćeno 3.246 dnevnih karti

U Javnom preduzeću “Putevi Brčko” su, od 19. marta do 31. avgusta ove godine, izdali 9.181 dnevnu kartu od kojih je naplaćeno 5.935 dnevnih karti ili 65 odsto, dok je nenaplaćenih 3.246 ili 35 odsto.

Mato Itrić, zamjenik direktora JP “Putevi Brčko” za Radio Brčko kaže da nisu zadovoljni zbog ove činjenice, zbog čega je poslato 915 opomena, a u toku je slanje još 579 opomena za one korisnike parking usluga koji su dobili parking kartu, ali je nisu platili.

- Reklama -

Bili smo prinuđeni da, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima pokrenemo pred nadležnim sudom postupak prinudne naplate za 20 korisnika koji su imali pet i više neplaćenih dnevnih karti, a ovih dana pokrećemo novi postupak za još 12 neplatiša parking usluga od kojih neki imaju i po 15 neplaćenih dnevnih karti.

Na području Distrikta ima ukupno 1.619 parking mjesta podijeljenih u tri zone. U JP “Putevi Brčko” kažu da trenutno ima dovoljno parking mjesta, iako su ponekad u strogom centru gužve, dok stotinjk metara dalje ima praznih parking mjesta.

Broj parking mjesta je nedavno povećan za 29, a u JP “Putevi Brčko” će u dogledno vrijeme ići na određivanje novih parkirališta.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime