Brčko: Nasilje u porodici, dvije saobraćajne nezgode

Prenosimo izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 07.08.2018. godine do 10.09.2018. godine.

KRIMINALITET:

- Reklama -

– Dana 08.09.2018. godine, oko 19,00 sati, Policiji se obratila ženska osoba i prijavila “nasilje u porodici” koje se u tom momentu događalo u njenoj porodičnoj kući u Brčkom. Odmah po saznanju, postupili su policijski službenici koji su na mjestu događaja prikupili obavještenja da je lice sa inicijalima D.H. rođen 1979. godine sa područja Brčkog, u porodičnoj kući fizički napao suprugu i majku, te da je supruzi nanio lake tjelesne povrede.

– Od strane policijskih službenika, o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a na mjestu događaja izvršen je uviđaj.

– Lice sa inicijalima D.H. je lišeno slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo “Nasilje u porodici” iz člana 218, stav 1, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u dvije saobraćajne nezgode. U jednoj saobraćajnoj nezgodi, jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede. U jednoj saobraćajnoj nezgodi zabilježena je materijalna šteta.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili četrdesettri vozača i vozila, gdje je kod trideset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u devet slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime