spot_img
spot_img

Брчко: Наредних дана креће производња роботске руке

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Бизнис форум који се одржава у Брчком окупит ће више од 400 учесника, а централна тема је дијаспора.

Трећи Бизнис форум Брчко дистрикта БиХ почео је јуче и траје до суботе, а како нам је казао Дамир Булчевић, директор Форума, окупит ће више од 400 учесника из десетак земаља, а неке од њих су Мађарска, Хрватска, Србија, Турска, Индонезија, Грчка, Црна Гора, Аустрија и Албанија.

Партнерска веза

– Циљ Бизнис форума је да на једном мјесту споји академску заједницу, владајуће структуре и привредни сектор. Ове године посебан фокус смо ставили на дијаспору јер у будућности морамо имати што јачу, бољу и квалитетнију партнерску везу са нашом дијаспором. Поред тога, имат ћемо и двије паралелне секције, од којих је једна презентација позитивних пракси развоја сарадње са дијаспором 14 опћина у БиХ. Своје учешће потврдило нам је десет начелника и градоначелника из цијеле државе, а у склопу тога ће бити презентован и нацрт стратегије Брчко дистрикта за сарадњу са дијаспором, казао нам је Булчевић.

Форум ће, додао је, отворити филм у којем су приказана четири привредника која су се вратила у БиХ из земаља широм свијета, а који сада имају фирме у Брчком и раде добро.

Развој

– На тај начин желимо показати да је могуће улагати у економију у БиХ, да се овдје може живјети и радити и да фирме и овдје могу функционисати на квалитетан начин упошљавајући нове људе. Тиме помажу и развоју земље, али и личном. На претходним форумима представили смо Брчко на најбољи начин, а из закључака Форума усвојена су и одређена законска рјешења, казао је Булчевић. Он је подсјетио да је на прошлом форуму представљен прототип роботске руке младог привредника Хариса Салкића, те како ће ове године Салкић представити израђену роботску руку са чијом производњом креће наредних дана.

 

 

 

(oslobodjenje.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img