spot_img
spot_img

Брчко: Након покушаја убиства супруге упућен на издржавање казне због наркотика

spot_img
spot_img

Након што је недавно осуђен због покушаја убиства познаника Н. А, а претходно и због злоупотребе опојних дрога, Осман Хусејновић (34) из Прутача код Брчког поново је у фокусу истражних органа дистрикта Брчко.

Он је осумњичен да је јуче, током ноћи, у том насељу хицем из пиштоља покушао лишити живота супругу Р. Ш. Након што је јуче ујутро ухапшен, а данас већ и испитан у Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ, Хусејновић је упућен на издржавање казне затвора од једанаест мјесеци на коју је, због неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога, правоснажно осуђен крајем прошле године.

Хусејновић је осумњичен да је јуче, 04. јуна, око 02,00 сата, у насељу Прутаче, испред стана гдје се скривао избјегавајући издржавање казне затвора, након вербалне расправе са својом вјенчаном супругом Р. Ш., из пиштоља којег је нелегално посједовао, пуцао на њу у намјери да је лиши живота. Сумња се да је Хусејновић, уперивши пиштољ према горњем дијелу тијела оштећене, из непосредне близине испалио једа хитац који је Р. Ш. погодио у предјелу главе нанијевши јој тешке тјелесне повреде опасне по живот. Након тога, он се удаљио у непознатом правцу, док је оштећена с тешким повредама главе превезена у брчански медицински центар. Полиција Брчко дистрикта БиХ убрзо је лоцирала и ухапсила Хусејновића, а уз извјештај о почињеним кривичним дјелима предала га је рано јутрос Тужилаштву на даљње процесуирање. Након што је ту испитан у својству осумњиченог за кривична дјела убиства (из члана 163 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ), у покушају, и неовлаштене набавке, држања или продаје оружја или битних дијелова за оружје (из члана 65 Закона о оружју и муницији Брчко дистрикта БиХ), Хусејновић је предат у надлежност Основног суда Брчко дистрикта БиХ. Суд га је одмах упутио на издржавање затворске казне од једанаест мјесеци на коју је, због неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога, правоснажно осуђен крајем прошле године.

Подсјетимо, Хусејновић је за иста кривична дјела недавно пред истим судом неправоснажно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од седам и по година. За покушај убиства познаника Н. А, хицима из пиштоља којег је такође нелегално посједовао, њему је претходно утврђена појединачна казна затвора од седам година, док му је за неовлаштену набавку и држање оружја утврђена појединачна затворска казна од десет мјесеци. На приједлог Тужилаштва, тада му је изречена и мјера сигурности одузимања предмета – пиштоља марке ЦЗ М70 калибра 7,65 мм, но ова пресуда још није постала правоснажна, будући да је обје стране могу побијати жалбом.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img