Brčko: Nakon kritičnog vikenda zbog obilnih padavina danas stabilnije

Zbog obilnih kišnih padavina tokom vikenda je u Brčkom došlo je do izlijevanja rijeka Brke i Tinje. Najviše problema bilo je u selu Brka gdje je rijeka poplavila sporedne puteve i dvorišta u neposrednoj blizini rijeke.

Plavni talas prošao je i kroz Brčko i u zeseoku Cvijanovići u Bijeloj napravio probleme i zaplavio par domaćinstava, a kako se spuštao napravio je probleme i na putnoj komunikaciji Dubrave-Bijela. Plavljenja je bilo u Donjoj Skakavi, Laništima, Jagodnjaku i Poljacima.

- Reklama -

“Uglavnom nije bilo ugrožavanja stambenih objekata. Imali smo problem jedno vrijeme sa komunikacijom, međutim na svu sreću ta se voda u poslijepodnevnim satima smirila” rekao je za BDC televiziju Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije.

Drenova je i dalje odsječena. Put je i dalje neprohodan, pripadnici Civilne zaštite morali su čamcem izvući jednu stariju osobu.

“Od jučer Sava počinje ponovo da raste. U Šamcu je naarsla oko 30 centimetara. Onaj pad koji se desio prije par dana sad je ponovo vraćen. Sada je rijeka Bosna usljed obilnih padavina počela da puni Savu i ona raste” dodao je Hasanbašić.

U Brčkom i dalje ne funkcioniše sistem odvodnje površinskih kanalizacionih voda i ona se, usljed obilnih padavina, opet vratila.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime