Brčko: Nakon gotovo dva mjeseca upotrebe nisu zabilježena oštećenja na obilaznici

Gotovo dva mjeseca nakon puštanja u privremeni režim saobraćaja na brčanskoj obilaznici nisu zabilježena bilo kakva oštećenja na kolovoznoj traci u cijeloj njenoj dužini, kao ni na 11 mostova, pet nadvožnjaka i tri podvožnjaka koliko ih ima na cijeloj trasi.

“Nadzorni organ je uputio određene primjedbe koje su neuslovne, odnosno tiču se silikoniranja i farbanja na mostovima, te dodatnog stavljanja bijelih linija što sve zajedno ne utiče na normalno odvijanje saobraćaja na obilaznici”, rekao je Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko”.

Ono na što će biti usmjerena pažnja u narednom periodu jesu prve kišne padavine kada će se testirati odvodnja vode sa kolovoza, te eventualna mogućnost pomjeranja zemljanih kosina na ulazu na obilaznicu iz pravca Bijeljine.

Izvođač radova na obilaznici je, u međuvremenu, počeo sa sanacijom pristupnih puteva, njih ukupno devet, kojima je proteklih godina dopreman materijal za izgradnju obilaznice.

JP “Putevi” je angažovalo dodatnu radnu snagu kako bi se vršilo redovno košenje ogromnih travnatih površina uz trasu obilaznice, te je najavljeno i postavljanje kanti za otpatke kako bi vozači imali gdje odlagati smeće kada se zaustave na nekom od 18 proširenja izgrađenih na obilaznici.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime