spot_img
spot_img

Brčko: Najavljene pojačane kontrole izdavanja fiskalnih računa

spot_img
spot_img

Inspektori Poreske uprave Brčko distrikta su u prvih šest mjeseci ove godine kontrolisali 64 poreska obveznika i tom prilikom izdali 25 prekršajnih naloga zbog neizdavanja fiskalnih računa. Iz ove institucije su najavili nove kontrole u narednom periodu.

„Trenutno su pokrenuta i tri postupka za pečaćenje određenih poslovnih subjekata na dvadeset dana zato što su u toku dvije godine ta pravna lica ponovili isti prekršaj tj. inspektori su u ponovnoj kontroli utvrdili da se i dalje ne izdaju fiskalni računi“, istakla je Tatjana Mihajlović, direktorica Poreske uprave.

Kazne za neizdavanje fiskalnog računa kreću se u opsegu od 500,00 KM do 2.000,00 KM za samostalne preduzetnike odnosno od 1.500 do 15.000 KM za pravna lica.

Mihajlović je najavila da će Poreska uprava u narednom periodu vršiti intezivne kontrole izdavanja fiskalih računa od strane poslovnih subjekata na području Brčko distrikta, te da će kontrole biti usmjerene na trgovine, pekara, mesnice, servise i kladionice, a posebno ugostiteljske objekte.

Ona je pozvala i građane Brčko distrikta da budu odgovorniji i da traže račun za bilo koji proizvod ili uslugu koju plate.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img