spot_img
spot_img

Брчко: Најављена помоћ Владе свима који су погођени одлуком о забрани рада

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Идеја је да то буде исплата бруто плате за вријеме трајања забране рада, са припадајућим порезима и доприносима. 

“Обзиром да су мјере које је прописао Кризни штаб ступиле на снагу у недељу навече, односно јуче, и да је тим мјерама забрањен рад угоститељским објектима и још неким браншама, јутрос на колегијуму Владе сам добио задатак да Одјељење за привредни развој, спорт и културу, заједно са Дирекцијом за финансије припреми програм санације штета, односно мјера које ће Влада предузети како би привредни субјекти који су овим погођени били намирени”, рекао је данас медијима Перо Гудељевић, шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу.

“Идеја је да то буде исплата бруто плате за вријеме које људи нису радили, са припадајућим порезима и доприносима, али ћемо о детаљима знати онда када будемо припремили тај програм”, додао је Гудељевић.

Он је нагласио да у овом Одјељењу већ раде на том програму, те да ће у наредних четири или пет дана изнијети приједлог Влади.

Директор дирекције за финансије, Мато Лучић, рекао је да сматра оправданим захтјев људи којима је Влада забранила рад.

“Ово је виша сила и ми ћемо се ових дана заиста потрудити да то праведно урадимо на основу релевантне евиденције која постоји у Дирекцији за финансије”, реако је Лучић.

“Сви они који имају пријављене дјелатности и број радника ће добити свој дио”, додао је директор брчанске Дирекције за финансије.

Колико новца има, тешко је о томе говорити, сад за ту сврху нема ништа новца, али ћемо обезбиједити новац на некакав начин, да људи буди праведно и у свим захтјевима измирени.

На питање када би могло доћи до исплате, Лучић је рекао да да ће то бити “кад завршимо посао”, а на молбу да прецизира колико је то времена, он је одговорио да “не зна нико”.

“Вјероватно брзо, а сад да кажем у недељу – није”, додао је Лучић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img