Najavljen 16. međunarodni rukometni turnir “Lomotiva kup”

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je primio učesnike i organizatore 16. međunarodnog rukometnog turnira “Lomotiva kup” Brčko distrikta BiH na kojem će učstvovati preko 1.200 učesnika, odnosno 56 ekipa iz trinaest zemalja svijeta: Francuske, Ukrajine, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Danske, Italije, Izraela, Grčke i BiH.

Gradonačelnik je kazao da je ovo prilika za grad Brčko da se pokaže kao dobar domaćin, jer, kako je naglasio, turnir nosi jedan odgovarajući kvalitet kada je u pitanju sport i samo takmičenje.

“Okupiti toliki broj jakih ekipa iz različitih zemalja je potvrda kvaliteta ovog turnira, ali to je i za nas prilika da se predstavimo kao dobri domaćini među svim ovim učesnicima. Nadamo se da ćemo u tom pravcu nastaviti da radimo i narednih godina. Pozivam građane da narednih dana dođu i podrže ekipe”, kazao je Milić.

- Reklama -

Radomir Prajo, član Organizacionog odbora 16. međunarodnog rukometnog turnira “Lokomotiva kup” Brčko distrikta BiH zahvalio se gradonačelniku na podršci i pozvao sve ljubitelje sporta da posjete turnir kako bi uveličali ovaj sportski događaj.

Predstavnici rukometnog kluba “Vesprem” iz Mađarske kazali su da na turnir “Lokomotiva kup” dolaze već nekoliko godina i da im je čast što učestvuju na ovakvom događaju.

“Ovdje dolazimo sa stručnom namjerom, a to je da učimo od ovog dijela Balkana, jer ovdje se susreću dva stila igre, balkanski i stil srednje Evrope. Mi nismo došli ovdje da pobjeđujemo nego da nam djeca steknu nova iskustva, da steknu nova znanja sa takvim protivnicima, a, naravno, trudićemo se i da dođemo do finala”, kazali su iz “Vesprema”.

Ove godine na turniru prisutne su četiri kategorije: juniori, kadeti, pioniri i mlađi pioniri uzrasta do 18, 16, 14 i 12 godina.

Utakmice se igraju od 8.00 do 19.00 časova u tri gradske dvorane: u sali Ekonomske škole, Gimnazije i Tehničke škole.

Turnir će trajati od 19. do 22. decembra.
(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime