spot_img
spot_img

Брчко: Набављена два нова камиона за одвоз смећа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јавно предузеће „Комунално Брчко“ д.о.о. од данас је богатије за два нова специјална возила за прикупљање и одвоз отпада, чиме је значајно олакшано обављање дјелатности прикупљања и збрињавања комуналног отпада.

По ријечима Кемала Атића, директора предузећа, ради се о камионима марке „МАN“, са надоградњом „Аtriк“, капацитета 16 m³. Вриједност набавке износи 600.000 КМ, без ПДВ-а.

„С обзиром на обим и врсту послова и услуга које врши предузеће, постоји стална потреба да се улаже у механизацију и ми то свакако чинимо. Чињеница да је услугом редовне одвожње смећа обухваћено комплетно подручје Брчко дистрикта БиХ, те да се смеће у ужем градском подручју одвози најмање два пута, а у руралним подручјима један пута у току седмице, као и да се урбани дио града шири, налаже нам да у наредном периоду морамо учинити додатне напоре и улагати у опремање нашег предузећа. Крајем овог мјесеца биће завршена набавка још једног камиона за одвоз смећа, капацитета 7 m³, вриједности 138.000 КМ без ПДВ-а, чиме се стичу услови за побољшање квалитета услуга које пружа наше предузеће, али и побољшање услова рада радника који су ангажовани на прикупљању отпада. Такође, морамо нагласити чињеницу, да је ово први пута од оснивања предузећа, да су набављена нова возила за одвоз смећа“, истакао је Атић.

Иако су због поремећаја на тржишту, рокови испоруке нових камиона врло дуги, некада дужи и од 180 дана, уз велике напоре нашег добављача ова набавка је завршена два мјесеца прије рока.

РЈ „Чистоћа“ располаже са 11 специјалних возила за прикупљање и одвожњу комуналног отпада којима се пружа услуга за око 25.000 домаћинстава са подручја Брчко дистрикта БиХ, те се укупно прикупи, одвeзе и збрине на депонију око 28.000 тона смећа.

„Подизање на виши ниво јавне хигијене и чистоће нашег града, те очување животне средине, остаје трајно опредјељење нашег предузећа“, рекао је на крају директор Кемал Атић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img