spot_img
spot_img

Brčko: Na Savi izgorio gliser i splav, nekoliko osoba zadobilo opekotine

spot_img
spot_img

U Brčkom je juče oko 17 sati u dijelu gradskog izletišta “ficibajer”, došlo do nesreće u kojoj je nekoliko osoba zadobilo teže i lakše opekotine, a nastala je i velika materijalna šteta.

Kako nezvanično saznajemo, Marinko S. je prilikom popravke motora na svom gliseru, nepažnjom izazvao zapaljenje goriva nakon čega je došlo do manje eksplozije u kojoj su dva lica zadobila opekotine, prenosi Avaz.

Osobe koje su zajedno sa nastradalima bili na plovilu su povrijeđeni i odvezeni u gradsku bolnicu, ali su u panici zaboravili da osiguraju gliser koji je bio u plamenu. Ubrzo je gliser krenuo nizvodno i usput zakačio nekoliko drugih plovila koja su bila privezana uz obalu. Najviše je nastradao splav Kemala B. koji je izgorio u potpunosti.

Tom prilikom je još nekoliko drugih plovila počelo da gori, ali je brzom intervencijom građana i ribolovaca spriječena je veća šteta.

Ubrzo su na lice mjesta nesreće pristigli pripadnici brčanske vatrogasne jedinice i brčanska policija koja je izvršila uviđaj i njen izvještaj se očekuje u toku sutrašnjeg dana.

 

 

 

(avaz.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img