spot_img
spot_img

Brčko: Na proljeće renoviranje zgrade Ginekologije

spot_img
spot_img
U Brčkom je sve obezbijeđeno za raspisivanje tendera za renoviranje zgrade Ginekologije. Očekuje se da će radovi početi na proljeće. Za ovaj posao, u finansijskom planu Javne zdrastvene ustanove distrikta Brčko, predviđeno je 250.000 maraka.
 

https://www.youtube.com/watch?v=Vc2tot_36BM

Renoviranje bolničkog bloka, Opšte bolnice Brčko, gdje je smještena ginekologija obuhvatiće unutrašnje građevinske radove. Biće renovirane i adaptirane porođajna i operaciona sala, prostor za hitne intervencije, čekaonice i druge prostorije. Za sada, brčanska ginekologija radi sa samo jednom operacionom salom.

-Iz sopstvenih sredstava izdvojili smo oko 170.000 maraka. Napravljen je projekat, što znači da u rekonstrukciju ulazimo u onom obimu koliko ta sredstava dozvoljavaju. Prvenstveno će se uraditi rekonstrukcija operacione sale – rekao je direktor Opšte bolnice Brčko Dušan Stokić.

Zgrada ginekologije nije renovirana od njennj izgradnje, 70-ih godina prošlog vijeka.

– Puno toga je staro da se više ne može popraviti, tako da će ova rekonstrukcija da nam napokon donese bolje uslove za rad kao i uslove za boravak trudnica i beba – istakla je Jelena Živanović, ginekolog.

Nakon renoviranja ove zgrade, u saradnji sa Odjeljenjem za zdravstvo Distrikta planirana je i nabavka potrebne opreme u vrijednosti 200.000 maraka.

 

 

 

 

(rtrs.tv)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img