spot_img
spot_img

Брчко: На прољеће би требали бити видљиви велики реформски резултати

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У својој првој посјети Брчком 2022. године, први замјеник високог представника и супервизор Скенлан је нагласио да је пред нама период у којем управа Дистрикта Брчко има прилику да покаже да Дистрикт није само примјер мирног суживота већ и заједничког просперитета.

На прољеће ће бити донесена одлука о трасама аутопута, усвојен уговор о реконструкцији моста Гуња-Брчко и закључен коначни уговор за модернизацију луке. То ће бити употпуњено и почетком радова на Индустријској зони Брод, главном транспортном цјевоводу за Брчко, регулацији поплава за ријеку Брку и другим пројектима.

Прољеће ће са собом да донесе и додатне кораке у борби против корупције, политичког покровитељства и непотизма. Комисија за сукоб интереса ће да прикупи имовинске картоне јавних службеника, Канцеларија за борбу против корупције ће да размотри праксу на пољу запошљавања, Скупштини ће бити поднесен нови Закон о државној служби како би се обезбиједило да систем буде заснован на заслугама.

Невладин сектор, у оквиру новог транспарентног система јавног финансирања, служиће као чувар и партнер влади како би се осигурало да овај нови тренд доброг управљања у Дистрикту буде одржив. Млади треба да виде своје учешће у цивилном друштву као начин да помогну у изградњи заједнице у којој и сами желе да живе.

Супервизор је похвалио рад Полиције Дистрикта у протеклих неколико мјесеци као примјер професионализма и опредијељености за служење заједници, на шта би се сви званичници у Дистрикту требали да угледају.

О овим темама разговарало се током састанака супервизора са Владом Дистрикта и руководством Скупштине, начелником Одјељења за просторно планирање и имовинско-правне послове, директором НВО ДЕМОС и координатором пројекта ˝СТОП запошљавању на црно” те директором НВО Вермонт и шефом полиције.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img