Brčko: Na humanitarnom koncertu prikupljeno preko 7.000 KM za liječenje Emira Hamzića

Na sinoćnjem humanitarnom koncertu za našeg sugrađanina Emira Hamzića, koji je upriličen u Domu kulture Brčko, Brčaci su još jednom iskazali svoju humanitarnu stranu i zajedništvo.

Na humanitarnoj večeri „Za Emirove korake“ prikupljeno je 7.076,75 KM, 5.026 KM od prodanih ulaznica i 2.050,75 KM na humanitarnoj kasi za dobrovoljne priloge.

- Reklama -

„Upriličen je nastup 13 lokalnih izvođača iz svih žanrova te im se želim zahvaliti, jer da nije bilo njih ne bi bilo ni ovoga večeras. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj večeri. Nesebičan trud, rad i znoj ovih momaka i djevojaka je definitivno opravdan”, rekla je nakon koncerta Selma Trumić, koordinatorica fondacije “Mirza Trumić” koja je organizator akcije „Za Emirove korake“.

Do sada je za Emirovo liječenje u tri humanitarne akcije održane proteklih dana prikupljeno oko 30.000 KM, a akcija će biti nastavljena i u narednom razdoblju.

“Veliko mi je zadovoljstvo kada na ulici sretnem ljude koji kažu da smo digli cijeli grad na noge za jednu humanu priču. Ja se iskreno nadam da ćemo ubrzo i Emira da vidimo na svojim nogama“, kazala je Trumić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime