spot_img
spot_img

Брчко: Могуће раздвајање средње Пољопривредно-медицинске школе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за образовање брчанске Владе покреће иницијативу за раздвајање средње Пољопривредно-медицинске школе и то на начин да се формира засебна средња Медицинска школа.

Прије практичног покретања идеје око раздвајања Пољопривредне и Медицинске школе, која у Брчком сада дјелује као једна средњошколска установа, треба израдити Елаборат оправданости реорганизације.

„Вјерујем да оправданост постоји нарочито имајући у виду да уколико идеја добије подршку, поред постојећих смјерова медицинског, фармацеутског и стоматолошког техничара, били би успостављени и смјерови физио-тарапеутски, акушерско-гинеколошки и лабораторијски техничар“, рекао је шеф Одјељења Зоран Булатовић.

У Одјељењу сматрају да би оваква реорганизација са засебном средњом Медицинском школом, обавезала на ангажовање још квалитетнијег наставног кадра.

„Све то допринијело би и бољој припреми наших ученика за евентуално студирање на Медицинским факултетима, што је предуслов за стварање иначе дефицитарног љекарског кадра“, нагласио је Булатовић.

Иначе од садашње идеје па до конкретне реализације протекла би најмање година дана.

“Свакако да Медицинска школа као засебна установа не би могла почети функционисати у наредној школској години. Вјероватно би се то десило 2023-24. школске године и то под условом да комплетна идеја добије подршку парламентарне већине“, закључио је Булатовић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img