spot_img
spot_img

Брчко: Младић избоден ножем, ухапшена дјевојка

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед најзначајнијих безбједносних догађаја на подручју Брчко дистрикта током викенда иза нас.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У извјештајном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су два кривична дјела.

– Издвајамо догађај од дана 04. 06. 2021. године када је Полиција Брчко дистрикта БиХ у 15.28 сати запримила пријаву да је у улици Браће Рибникара у близини сједишта Црвеног крста НН женска особа убола мушку особу ножем. Одмах након пријаве полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су изашли на лице мјеста и утврдили да је повријеђено лице Х.М. рођен 1988. године у Брчком гдје је и настањен, а који је возилом Службе хитне помоћи превезен у Ургентни центар Брчко, гдје је констатовано да је задобио лаке тјелесне повреде. Због основа сумње да је починила кривично дјело “Лака тјелесна повреда” из члана 170. став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ лишили су слободе лице Л.О. рођену 1991. године у Брчком, гдје је и настањена.

ЈАВНИ РЕД И МИР

– У наведеном временском периоду забиљежена су два догађаја нарушавања јавног реда и мира током којих су због почињених прекршаја из чланова 4., 6. и 8. Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ против два лица Основном суду Брчко дистрикта БиХ сачињени захтјеви за покретање прекршајних поступака, а наведена лица била су лишена слободе.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода евидентирана је једна саобраћајна незгода.

– Саобраћајна незгода догодила се дана 06.06.2021. године око 17.30 сати у мјесту Буквик на регионалном путу Р-460, након које су полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ изласком на лице мјеста утврдили да су у наведеној саобраћајној незгоди учествовали возач аутобуса марке “Исузу”, те возачи два мотоцикла марке “Хонда”. У саобраћајној незгоди возач једног мотоцикла задобио је тешке тјелесне повреде због којих је превезен у УКЦ Тузла, док су четири путника из аутобуса лакше повријеђени. Под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ извршен је увиђај на лицу мјеста, саобраћај на регионалном путу Р-460 био је обустављен у периоду од 17.30 до 02.00 сати, а узроци настанка саобраћајне незгоде се још утврђују.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила из саобраћаја искључили укупно њих 19. Од тога девет лица која су возилима управљала под дејством алкохола, пет лица која су управљала возилима прије стицања права на управљање, једно лице које је возилом управљало у вријеме трајања забране управљања, једно лице које је управљало возилом, а у возачкој дозволи није имало назначену одговарајућу категорију, једно лице које је возилом управљало након истека потврде о важности регистрације, те два лица која су управљала возилима са непрописно обиљеженим теретом.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол
Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img