Brčko: Mladi SNSD-a postavili prvu klupu za majke dojilje

Brčanski Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) organizovao je juče druženje povodom akcije postavljanja prve klupe “Za mamu i bebu” za majke dojilje, na brčanskom izletištu Ficibajer, a akciju je podržao i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić. 

Gradonačelnik Milić je ovom prilikom istakao da je ovo lijepa akcija koja na neformalan način vrši promociju porodice i rasta nataliteta.

- Reklama -

“Ovakvi gestovi su i nama koji smo u institucijama vlasti podrška za nekakve naše aktivnosti koje i planiramo provoditi kroz rad Vlade i Skupštine”, rekao je gradonačelnik Milić.

Milić je dodao da je u proteklom periodu izvršna i zakonodavna vlast učinila dosta na rješavanju ovog problema.

“Značajno smo povećali materinski dodatak kroz izmjene Zakona o dječijoj zaštiti i da on sada iznosi 416 KM za 12 mjeseci po jednom djetetu, zatim, tu je i aktivnost na pripremi pravilnika koji će omogućiti besplatan treći pokušaj vantjelesne oplodnje i Brčko je jedan od rijetkih gradova koji prednjači u tome”, rekao je Milić.

Gradonačelnik je dodao i da je u toku rekonstrukcija zgrade ginekologije i akušerstva u Brčkom i dodao da su to sve aktivnosti koje podstiču stvaranje porodice i rađanje djece.

“To sve opet nije dovoljno i mi ćemo se truditi da u narednom periodu kroz druge aktivnosti učinimo atmosferu u samom gradu takvom da se mladi lakše odlučuju na zasnivanje porodice i manje odlaze iz grada, a za to nam je potrebna podrška svih institucija”, naglasio je gradonačelnik.

Potpredsjednik Mladih socijaldemokrata (MSD) Ljubomir Nišić istakao je da današnja aktivnost postavljanja klupa za majke dojilje jedna od prvih koju MSD Brčko planira da sprovodi u narednom periodu.

“Značaj ove aktivnosti je u tome da probudimo svijest o značaju porodice kod mladih ljudi, da se što veći broj mladih da se opridejeli za stvaranje porodice, rađanje djece, jer je to važno za sve nas, kao i budućnost ove sredine”, rekao je Nišić i dodao da je cilj akcije i da se podstaknu nadležni organi da mladima u tome pomognu.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske na predstojećim izborima Pelka Radušić rekla je da su postavljanjem klupe za dojilje htjeli da probude svijest kod mladih majki o tome koliko je bitna prehrana na prirodan način, bez aditiva i vještačke prehrane za novorođenčad.

“U budućnosti planiramo još sličnih projekata i ovo je tek prva klupa ove vrste, a biće ih još”, istakla je Radušićeva.

Današnjem događaju prisustvovali su istaknuti članovi SNDS-a Brčko i članovi MSD Brčko.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime