spot_img
spot_img

Брчко: Млади кошаркаши самоиницијативно уређују терен

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Група од седам младих кошаркаша самоиницијативно је прикупила средства у износу од 340,00 КМ и отпочела са фарбањем подлоге бојом за бетон и уређењем кошаркашког игралишта у улици Бранислава Нушића у центру града.

Млади кошаркаши већ пет година заредом свако љето самоиницијативно уређују кошаркашко игралиште у центру града, тако што властитим средствима и несебичној помоћи грађана офарбају подлогу и набаве опрему за ово игралиште и на тај начин, како кажу, желе да привуку и потакну младе људе да се баве овим спортом.

Један од иницијатора ових активности је и осамнаестогодишњи Адмир Делић који каже да са својим друговима проводи доста времена на овом игралишту и сматра га „другом кућом“, те су се из тих разлога одлучили да га уреде. Он је додао да им недостаје нешто мање од 500,00 КМ да би цјелокупно игралиште у потпуности средили.

„Недостаје нам црвена и црна фарба за бетон да би завршили започети посао и надамо се да ћемо у року од три дана окончати уређење игралишта,“ каже Михаела.

Њен друг Дарис захвалио се у име младих кошаркаша свим људима добре воље који су подржали ову иницијативу, а посебно госпођи из САД-а која их је путем друштвених мрежа контактирала и донирала им средства за реализацију ове акције.

Млади истичу како су свјесни да уређују јавну површину и с тим у вези већ су предузели одређене кораке како би ово уређење било у складу са позитивним законским прописима.

Из једне брчанске фирме која се бави дистрибуцијом најквалитетнијих боја за бетон и подлога о њиховим предностима Љубиша Јелић каже да је она одлична за спортске терене јер штити подлогу од хабања, декоративна и добра је код такозваног спортског проклизавања и спречава теже повреде.

На лицу мјеста затекли смо и Владимира Аврамовића који је дошао да се лично увјери и пита младе кошаркаше како им може помоћи.

Наши суграђани подржавају овакве и сличне акције које млади људи предузимају, али се питају зашто то финансирају властитим средствима.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img