spot_img
spot_img

Brčko: Mještani Plazulja protestovali zbog problema sa pitkom vodom

spot_img
spot_img

Stanovnici brčanske mjesne zajednice Plazulje danas su protestvovali zbog dugogodišnjeg problema u vezi sa sanacijom arteškog bunara i uređenja dječijeg igrališta.

Vesna Arsenić, predsjednik brčanske mjesne zajednice Plazulje kaže da je ključni problem na ovom području nedostatak pitke vode.

„Za sanaciju bunara izdvojeno je 40 hiljada maraka, ali je problem nepostojanje lokacijske dozvole, da bi radovi započeli“, istakla je Arsenić.

Arteški bunar nalazi u neposrednoj blizini fabrike vode odakle inače nema direktno napajanje vodom ove mjesne zajednice.

„Za početak radova na sanaciji bunara trebalo bi usaglasiti nadležnosti Vladinih službi i institucija“, kaže Arsenić.

Ona ističe da je drugi problem u mjesnoj zajednici nepostojanje dječijeg igrališta, iako je parcelu na kojoj se treba graditi kupila Vlada Brčko distrikta.

Među mještanima koji su danas protestovali u Plazuljama je i Milorad Tomić.

„Za nas ovaj bunar znači život i smatram da je mjesna zajednica Plazulje jedna od najugroženijih što se tiče pitke vode“, rekao je Tomić.

U mjesnoj zajednici Plazulje koja broji oko 220 domaćinstava ipak vjeruju da će pomenuti problemi čim prije biti rješeni što će im bar donekle normalizovati uslove za život na ovom području.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img