Brčko: Mjesečno preko 1.000 prekoračenja brzine

Za devet mjeseci ove godine, stacionarni i mobilni radari na području Brčko distrikta su zabilježili preko 9.000 prekršaja prekoračenja brzine.

Četiri stacionarna radara su, u tom periodu, evidentirala 8.603 ovakva prekršaja od čega je 3.483 procesuirano izdavanjem prekršajnih naloga, dok se preostali broj odnosi na strance ili je u toku postupak njihovog procesuiranja. Redovnim i vanrednim kontrolama brzine sa mobilnim radarima zabilježeno je oko 600 prekršaja.

- Reklama -

“Ukupno gledajući, ovaj broj je i nešto manji u odnosu na isti period predhodnih godina iz razloga što su pooštrene kaznene odredbe uticale na savjest vozača, ali i zbog tehničke neispravnosti radarskih uređaja koji jedno vrijeme nisu radili”, rekao je za Radio Brčko Kenad Bajrić, komadir Jedinice saobraćajne policije u Brčkom.

Govoreći o dionicama puta gdje se češće evidentiraju prekoračenja brzine, ali i učestale saobraćajne nesreće Bajrić je istakao Malezijski put, dijelove magistralnog puta u naseljima Krepšić i Brezovo Polje, te putna komunikacija Gornji Rahić – Maoča.

Komandir Bajrić je vozače pozvao na oprez.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime