spot_img
spot_img

Брчко: Мерхамет подијелио помоћ у храни за 1.200 грађана

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчански Мерхамет извршио је данас подјелу хуманитарне помоћи у храни социјално угроженом становништву Брчко дистрикта. Ово је четврта подјела помоћи у овој години а намјера је до краја године извршити још једну.

Пошиљка помоћи која је овога пута подијељена од стране Мерхамета вриједна је око 20.000 марака и садржи основне прехрамбене намирнице.

“Помоћ ће бити подијељена за око 1.200 грађана а уз то је и садржај пакета јако добар: Брашно, уље, шећер, рижа, макарони, со. Дакле оно што је најнеопходније у овом тренутку” рекао је Мустафа Ибришимовић, предсједник Мерхамета.

Помоћ је подијељена повјереницима који ће у својим мјесним заједницама дијелити помоћ онима којима је најпотребнија. Једна од бројнијих мјесних заједница је свакако Грчица гдје је потреба становништва за оваквим видом помоћи изузетно изражена.

“Минимално петсто или шесто људи чека ову помоћ. Ми смо мултиетничка мјесна заједница и дијелимо свима ко дође и затражи помоћ. Највише је пензионера и незапослених. Зато се захваљујем Мерхамету што ради за добробит људи који стварно имају потребу за оваквом помоћи” рекао је Мехмедалија Хоџић, повјереник МЗ Грчица.

Стицајем околности подјела помоћи се врши непосредно пред Опште изборе те је с тим у вези Ибришимовић истакао да је ово искључиво Мерхаметова подјела и да нема никакве везе са било којом политичком странком.

“Желим посебно да нагласим, да не би дошло до злоупотребе, да не би неко од наших повјереника казао да дијели у име било које странке. Ово дијели Мерхамет сиротињи. Ми са странкама немамо никакве везе. Ако би таквих случајева било то би била злоупотреба. Таквој мјесној заједници нећемо више давати помоћ” рекао је Мустафа Ибришимовић, предсједник Мерхамета.

Овога пута је наглашено да је ова помоћ посљедња када је у питању сарадња са досадашњим донатором из Њемачке. Мерхамет ће се трудити да успостави сарадњу са другим донаторима како не би изостала помоћ угроженом становништву.

 

 

 

 

(brcko.tv)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img