spot_img
spot_img

Брчко: Медицински радници прекинули рад на један минут

spot_img
spot_img

У вези са нападом на докторицу медицине који се јуче десио у амбуланти у Мјесној заједници Ријеке, Одјељење за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине најоштрије осуђује било какав вид насиља, пријетњи, вријеђања, угрожавања сигурности и ометања рада здравствених професионалаца.

Саопштено је ово данас из овог одјељења.

У саопштењу се наводи да су, у случају да пацијенти нису задовољни пруженим услугама, осигурани механизми притужби које се могу упутити како менаџменту ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, тако и шефу Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта, који ће потом преузети потребне радње рјешавања по притужби.

Сигурност и повјерење пацијената али и здравствених радника један је од примарних циљева цјелокупног здравственог система Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, додају из ресорног одјељења.

Како би указали на све чешћу појаву вербалних и физичких напада и пријетњи упућених према здравственим радницима, запослени у ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” Брчко дистрикта Босне и Херцеговине су данас прекинули своје редовне активности на један минут.

Одјељење за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта искористило је прилику да се захвали припадницима Полиције на брзој реакцији и отклањању пријетње по сигурност медицинског особља и пацијената.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img