Brčko: Manje vjenčanja, ali i beba

U Pododjeljenju za matičnu evidenciju Vlade Brčko distrikta tvrde da imaju kapacitet da u najdoslovnijem smislu sprovode naredbu o zaključivanju brakova isključivo u službenim prostorijama.

Što se tiče podataka iz matičnih knjiga oni ni po čemu ne skreću neku posebnu pažnju u odnosu na ranije godine, s tim što su u svim segmentima vođenja evidencije, cifre nešto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Tako su u matičnu knjigu rođenih izvršena 392 upisa, 86 upisa manje nego lani. U istom periodu obavljeno je 99 vjenčanja, prošle godine bilo ih je 217. Za šest mjeseci 2020. obrađeno je 476 zahtjeva za entitetsko državljanstvo, 374 za federalnu opciju i 124 za opciju RS.

Od 1. januara do 31. juna ove godine izvršene su 61.773 ovjere, što je skoro dva puta manje nego u istom periodu prošle godine.

Šef Pododjeljenja Jelena Nikić Damjanović, kaže da mjere na prevenciji pandemije korona virusa jesu usporile rad. Ali je nesporna činjenica da nijednom građaninu Brčko distrikta zbog usluga koje po zakonu dobija u ovom Pododjeljenju – nikakav lični interes ni u jednoj prilici nije doveden u pitanje.

 

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime