Brčko: Maloljetnik izboden nožem

Maloljetno lice, učenik Tehničke škole iz Brčkog, juče je ispred škole izboden nožem u predjelu donjih ekstremiteta. Počinilac je priveden u Policiju te predat Tužilaštvu na dalje procesuiranje.

Ovo se dogodilo jučer u popodnevnim satima ispred Tehničke škole u Brčkom. Osoblje škole je primijetilo šta se dešava te su odmah i reagovali, saznaje BDC televizija iz ove obrazovne ustanove.

- Reklama -

“U tom incidentu učestvovao je jedan učenik Tehničke škole i neko nepoznato lice koje nije naš učenik. Ne znam koji je motiv. Koliko sam saznao Policija je uspjela da privede tog napadača. To se desilo 30-ak metara od škole, osoblje škole je odmah pozvalo Policiju i Hitnu pomoć, tako da je učenik odvezen i zbrinut. Više detalja zaista nemam. Nastavak u školi je završena, ovo nema veze sa školom. Ovaj učenik Tehničke škole je bio u školi sat vremena ranije, razgovarao sa profesorom u vezi nekih ocjena, izašao i otišao kući. Nakon toga se to desilo. Detalji mi zaista nisu poznati” rekao je Dejan Nikolić, direktor Tehničke škole Brčko.

Detalje napada na maloljetnika nisu iznosili ni iz JZU “Zdravstveni centar Brčko” ali su nam potvrdili da je lice zaprimljeno na Urgentni centra i ljekarski zbrinuto.

“Lice 2001. godište je tokom jučerašnjeg dana zaprimljeno u prostorije Opšte bolnice u Brčkom. Nakon pregleda dežurnog ljekara upućeno je u hiruršku ambulantu gdje je konstatovano da se radi o lakšim tjelesnim povredama. Nakon opservacije koju je dežurni doktor uradio pušteno je na kućno liječenje. Tokom današnjeg dana urađena je kontrola i dalje se nalazi na kućnom liječenju” rekao je Sead Šadić, portparol JZU “Zdravstveni centar Brčko”.

Napadač na maloljetno lice je trenutno pod istragom koju provodi lokalno Tužilaštvo, saznajemo u Policiji Brčko distrikta.

“18.06.2018. godine Policiji Brčko distrikta u 14:45 je prijavljeno da je u Brčkom, u ulici Musala, došlo do fizičkog napada u kojem je jedno maloljetno lice inicijala T.M. zadobilo povrede nanesene nožem i da je prevezeno u Urgentni centar u Brčkom. Zadobijene povrede su od strane ljekara okvalifikovane kao lake i povrijeđeno lice nije životno ugroženo. Izvršilac je identifikovan i radi se o licu inicijala Ć.F. Isti je lišen slobode te se pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH sprovodi kriminalistička obrada nad istim” rekao je Slađan Spasojević, zamjenik šefa Jedinice kriminalističke policije.

Kako saznajemo napadač na maloljetnika je od ranije poznat Policiji mada ne u izvršenju ovakvog krivičnog djela.

 

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime