spot_img
spot_img

Brčko: Mališani sa Kosova proveli dan družeći se sa svojim vršnjacima i građanima u prirodi

spot_img
spot_img

Grupa od 47 učenika koji su prošlog vikenda pristigli s Kosova u posjetu svojim vršnjacima u našem gradu, proveli su danas tematski dan u Planinarskom domu „Platani“ družeći se i razmjenjujući iskustva sa svojim vršnjacima i drugim stanovnicima Brčkog.

Učenici i njihovi nastavnici gosti sa Kosova i Metohije koji već nekoliko dana borave kod svojih vršnjaka i njihovih porodica u Brčkom danas su na izletištu Platani proveli tematski dan.

Miroslav Gluvajić u ime organizatora boravka djece sa Kosova rekao je da će gosti sa Kosova još dva dana boraviti u našem gradu i da će svojim kućama krenuti u subotu naveče.

„Klinci iz opština Obilić, Crkvena Vodica Plametina i Babin Most i prva dva dana su imali slobodne aktivnosti zahvaljujući prijateljima KUD „Joco Savić Ilićka“ pruženi su im sjajni sadržaji“, rekao je Gluvajić.

Prema njegovim riječima gosti sa Kosova su izuzetno zadovoljni boravkom u našem gradu.

Profesor fizike iz mjesta Crkvene Vodice u opštini Obilić Miloš Đorđević prvi put je u Brčkom i u pratnji je devet učenika iz škole u kojoj radi koji nije krio zadovoljstvo ukazanim gostoprimstvom.

„Nisam bio ranije u vašem gradu, zahvalio bih se Miroslavu Gluvajiću i KUD “Joco Savić Ilićka”, kao i drugim građanima na svemu što je učinio i čine za nas. Neka djeca su prvi put ovdje, a mnogi su dolazili i ranije i jako su zadovoljni“, rekao je profesor Đorđević.

Svoje zadovoljstvo nisu skrivali ni građani koji su prihvatili mališane sa Kosova i jedna od njih je i naša sugrađanka Suzana Đurković čija porodica već nekoliko godina unazad prihvata i ugošćava mališane sa Kosova.

„Ove godine došao je brat od djevojčice koja je proteklih godina boravila kod nas i sa tom porodicom smo postali više od prijatelja, kao rodbina smo“, naglasila je Đurković.

Mališani sa Kosova, kako su rekli organizatori, zajedno sa svojim nastavnicima i domaćinima sutra će ukoliko vremenske prilike to dozvole druženja sa svojim vršnjacima nastaviti na bazenima u Šamcu.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img