Brčko: Kulturno-administrativni centar nosiće ime Patrijarha srpskog Pavla

U porti Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši ovih dana je punim sjajem zasijala zgrada Kulturno-administrativnog centra Crkvene opštine Brčko koji će nositi ime “Patrijarha srpskog Pavla”.

Protojerej stavrofor Nebojša Draškić za Radio Brčko kaže da su ostali  još da se privedu kraju završni radovi, uljepšavanje i  unutrašnje opremanje.

Ovaj kulturno administrativni centar rađen je da bude nosilac svih kulturnih događanja u Brčkom. Svečano otvaranje i osveštanje  ovog velelepnog zdanja  biće upriličeno iduće godine kada Srpska pravoslavna crkva  slavi 800 godina postojanja.

- Reklama -

Protonamjesnik Draškić  je naveo da su  u ovoj  zgradi, površine oko 2.000 metara kvadratnih, smještene kancelarije za administraciju i upravu crkvene opštine, amfiteatar sa 230 mjesta, prostorije za izložbe, biblioteku, ikonopisačku radionicu i školu.

“Nadamo se da će izgradnja Kulturno-administrativnog  centra upotpuniti kulturni i duhovni život vjernog naroda i pravoslavnog življa u Brčkom”, rekao je Draškić.

U ovaj objekta čije su dimenzije 34 puta 22 metra do sada je uloženo oko 1,8 miliona maraka. Sredstva su obezbijeđena od Vlade Republike Srpske, Vlade distrikta i dobrovoljnih priloga vjernika.

Zgrada je rađena najkvalitetnijom izradom, ugrađena je kvalitetna  oprema od video nadzora, protivpožarnih i protivprovalnih sistema, kvalitetna zvučna izolacija, te kvalitetna svjetla u amfiteatru.

Temelji Kulturno administrativnog centra Crkvene opštine Brčko osveštani su novembra 2015. godine, a  radovi na izgradnji su počeli u proljeće 2016. godine.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime