spot_img
spot_img

Брчко: Културно-административни центар носиће име Патријарха српског Павла

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У порти Саборног храма Успења Пресвете Богородице у Српској Вароши ових дана је пуним сјајем засијала зграда Културно-административног центра Црквене општине Брчко који ће носити име “Патријарха српског Павла”.

Протојереј ставрофор Небојша Драшкић за Радио Брчко каже да су остали  још да се приведу крају завршни радови, уљепшавање и  унутрашње опремање.

Овај културно административни центар рађен је да буде носилац свих културних догађања у Брчком. Свечано отварање и освештање  овог велелепног здања  биће уприличено идуће године када Српска православна црква  слави 800 година постојања.

Протонамјесник Драшкић  је навео да су  у овој  згради, површине око 2.000 метара квадратних, смјештене канцеларије за администрацију и управу црквене општине, амфитеатар са 230 мјеста, просторије за изложбе, библиотеку, иконописачку радионицу и школу.

“Надамо се да ће изградња Kултурно-административног  центра употпунити културни и духовни живот вјерног народа и православног живља у Брчком”, рекао је Драшкић.

У овај објекта чије су димензије 34 пута 22 метра до сада је уложено око 1,8 милиона марака. Средства су обезбијеђена од Владе Републике Српске, Владе дистрикта и добровољних прилога вјерника.

Зграда је рађена најквалитетнијом израдом, уграђена је квалитетна  опрема од видео надзора, противпожарних и противпровалних система, квалитетна звучна изолација, те квалитетна свјетла у амфитеатру.

Темељи Културно административног центра Црквене општине Брчко освештани су новембра 2015. године, а  радови на изградњи су почели у прољеће 2016. године.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img