spot_img
spot_img

Брчко: Крајем године завршена изградња претоварне станице на старој депонији

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Крајем године завршена је нова претоварна станица на старој депонији смећа, набављен је нови камион, а прикупљени комунални отпад ће бити одвежен у Зворник.

Почетком наредне године требала би започети градња новог транспортног цјеводода у Брчко дистрикту у дужини од 14 км.

Изградањом нове претоварне станице у Брчком, трајно је ријешен дугогодишњи проблем одлагања отпада на старој депонији који је стварао еколошке проблеме насељу Илићка и околним мјесним заједницама.

Мајазудин Вехабовић, шеф Одјељења за комуналне послове у Влади Брчко дистрикта напоменуо је да ће градњом нове претоварне станице за комунални отпад бити омогућен бржи и лакши транспорт прикупљенох отпада из Брчко дистрикта у Зворник на депонију. Уговор за ове послове потписан је за наредну годину дана.

Вехабовић је напоменуо да су изградњом претоварне станице и набавком камиона, уз довршетак асафалтирања око станице, створени услови да се претоварна станица пусти у пробни рад.

„Почетком наредне године требала би започети градња новог транспортног цјеводода у дужини од 14 км, чиме ће Брчко дистрикт добити напајење водом са двије стране, на начин да фактички буду предупријеђене несташице воде у водоводу“, казао је Вехабовић. Рок за извођење и завршетак радова након потписивања уговора биће 365 радних дана.

„На овај начин уредно снабдијевање водом имаће потрошачи на потезу Плазуље- Поточари, а планиран је и крак према Брезовом Пољу, а гдјегод се укажу потребе за водом постоји могућнот за приклучење на цјевовод”, појаснио је Вехабовић. Средства за ове намјене у износу од 6,5 милиона еура обезбијеђена су од Европске банке за обнову и развој.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img