Brčko do kraja godine neće dobiti Gradski sat

Iako je ljetos iz Sektora za održavanje pri Kancelariji za javno upravljanje, najavljeno da bi do kraja godine, u neposrednoj blizini mjesta gdje prije stajao, trebao biti postavljen novi Gradski sat u Brčkom, to se ipak neće desiti.

Gradski sat neće biti postavljen zato što se na konkurs za izvođenje radova raspisan krajem avgusta, niko nije prijavio, iako su uslovi za izvođenje radova bili takvi da je mogla da se odabere i neka zanatska radnja.

- Reklama -

Ovo je za Radio Brčko potvrdila šef ovog sektora Jelena Duvnjak, istaknuvši da je razlog zašto se niko nije prijavio vjerovatno to što se radi o specifičnom obliku i vrsti materijala od kojeg sat treba da se uradi.

Prema njenim riječima, predračunska vrijednost tih radova je 25.000 maraka, a tender će ponovo biti raspisan tek poslije Nove godine.

Iz ankete je vidljivo, da su se građani radovali tome da će na Trgu mladih ponovo biti postavljen Gradski sat, ali isto tako ih nije iznenadila ni informacija da se to ipak neće desiti u ovoj godini zbog propalog tendera.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime