spot_img
spot_img

Брчко: Крађа обујмица угрожава стабилност испоруке електричне енергије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ЈП “Комунално Брчко” обавијестило је Полицију Брчко дистрикта БиХ да је у протеклих неколико дана за сада непознато лице или лица насилно отуђило обујмице којима су стубови далековода причвршћени за бетонске ногаре.

Крађа је почињена на стубовима 10 kV далековода и на стубовима нисконапонске мреже на више локација.

За сада је уочено да се то дешавало на подручју Брке, Уловића и Буквика.

„Овим радњама се угрожава како физичка стабилност стубова електроенергетских водова, тако и стабилност испоруке електричне енергије, а у крајњем случају доводи се у питање сигурност самих грађана Брчко дистрикта БиХ. Интервенције на санацији оштећених стубова захтијевају искључивање поменутих водова, што значи престанак испоруке електричне енергије купцима током одређеног временског периода, што представља штету како грађанима, тако и нама као предузећу које трпи штету због неиспоручене електричне енергије, и сноси трошкове поправке оштећења,“ кажу у РЈ Електродистрибуција.

Из ЈП Комунално уједно позивају становнике који имају било каква сазнања о поменутим крађама или уоче неко сумњиво понашање у близини стубова далековода и нисконапонске мреже да о томе обавијесте Полицију Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img