spot_img
spot_img

Брчко: Крађа каблова уличне расвјете испод моста Росуље

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поступајући по пријави грађана да на мосту преко Брке у насељу Росуље не ради улична расвјета, запосленици Службе за одржавање електродистрибутивне мреже изашли су на лице мјеста, са намјером да отклоне квар.

Додатним прегледом, уочено је да проблем није у сијалицама, него много већи и комплекснији.

Електрична енергија за расвјетне стубове проведена је кабловима кроз цијеви испод моста, које су непознати починиоци оштетили, расјекли, те извукли и отуђили око 40 метара каблова.

ЈП Комунално Брчко је овај случај пријавило Полицији Брчко дистрикта БиХ.

Отклањању оштећења приступиће се након што полиција изврши увиђај, сачини извјештај о почињењу овог кривичног дјела и надамо се расвијетли га, док ће привремено рјешење за напајање стубова уличне расвјете бити изведено већ сутра, саопштено је из ЈП Комунално Брчко.

Крађа каблова уличне расвјете је кривично дјело, али уједно и врло опасна радња, која је могла довести до тешких посљедица по здравље људи који су ово дјело извршили.

Из ЈП Комунално Брчко апелују на очување јавних добара, међу њима и јавне расвјете, чијим оштећењем се наноси штета свим корисницима јавног освјетљења, као и овом предузећу, које је задужено за одржавање јавне расвјете.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img